Med passion för mattor

Sedan 2003 driver Kina Jacobsson sin inredningsbutik på Hornsgatan 94 med ett unikt sortiment av inredningsföremål som kristallkronor, porslin och mässingsföremål men framför allt av handknutna orientaliska mattor och är idag en av Sveriges främsta mattkännare genom sin butik och sina auktioner.

Hon startade sin karriär för mer 40 år sedan som Sveriges enda kvinnliga auktionsförrättare med en passion för antikviteter och inredning och en speciell fallenhet för Persien och dess anrika kultur. Hon har i många år rest och handlat mattor direkt på plats Iran och inrett ett flertal hotell och slott runt om i Sverige. Bland annat Grand Hotel, Stockholms stadshus, Villa Pauli, Hotel Rival, Bro Hof, Waxholms hotell, med flera.

  • Mattor

    Ett handplockat utbud i varierande storlekar och färger för såväl inredare, samlare och privata köpare. Fina nomadmattor som Ghashghai, Bakhtiari, eleganta ateljemattor från mattstäder som Nain, Keshan och Täbriz och klassiker från bl.a.Senneh, Heriz och Bidjar.

    Till vår mattor 
  • Kristallkronor

    Vi tillverkar våra egna kristallkronor i klassiska stilar med stommar gjutna i mässing, knutna i vår egna butik. Kronorna passar in i olika miljöer och skapar en plats där skönhet och funktion förenas. Ni kan hitta dom hängandes på bl.a. Grand Hotel och Bro Hof slott.