Produkter

Mattor

Ett stort urval av de finaste nomadmattor som Ghashghai, Bakhtiari, Lori Belucher, till by och bruksmattor som Nahavand, Hamadan och Tusserkan från de klassiska mattstäderna som Nain, Keshan och Täbriz, till världskända persiska mattor som Senneh, Bidjar och Heriz.  Kina har även tack vare sina resor till Iran skapat relationer med handlare som tillåter henne att handplocka mattor för att passa alla storlekar, färger, smaker och plånböcker. Mattorna är såväl anpassade till mattentusiaster, inredare och privata köpare.

Konsten att knyta mattor har funnits sedan 500 f Kr, den äldsta kända mattan heter Pazytykmattan från Pazyrykdalen i Atlajbergen i Sibirien. Det sägs att mattan har sitt ursprung från CentralAsien mellan dåvarande Persien och Armenien.

Idag knyts mattor runt om i Iran med samma teknik och verktyg där som man hade under Persepolis stortid. Mattorna får oftast sina namn efter den plats de är tillverkad i. De indelas i 3 kategorier, Nomadmattor, Bymattor och Ateljémattor. Skillnaden mellan dessa kategorier är, ullen, knut tekniken och mönstren.

 

ler

f1
f2
f3

 

Kristallkronor

AK:s Inredning är KN–Chandeliers officiella återförsäljare. KN–Chandelier grundades 1895 av Knut Nyström i Stockholm och har sedan dess tillverkat svenska kristallkronor. Kronorna passar in i olika miljöer och skapar en plats där skönhet och funktion förenas.

 

BUTIKEN-2-768x512

g1
g2
g2

 

Inredningsobjekt

AK:s Inredning har ett unikt sortiment av inredningsobjekt. Porslin och glas, mässingsföremål från Sverige, England, Danmark Tyskland, antika kinesiska och mongoliska möbler med mera. Vi erbjuder ett stort sortiment av lampfötter från Italien och Kina

 

Kinas_Mattor_09

 

t1
t2
t3